86 29 14 65 .......SMS: 22 54 10 50

AURICULOTERAPI, OGSÅ KALDET ØRE-AKUPUNKTUR 

Forestillingen om et mikrokosmossystem eksisterer ikke kun i øre-akupunkturen, men også i andre mikrokosmos systemer såsom fod- og håndzoneterapi, ansigtszoneterapi mv.

Hvis man forestiller sig et barn liggende i fosterstilling (fig.1.) – hovedet vender nedefter mod øreflippen, vil man se en projektion af kroppen over på øret (fig. 2.) På Fig. 3. ses billede af kroppen, der afspejler dens anatomi og fysiologi. På denne måde vil det være muligt at stimulere et område med en nål. Såfremt at punktet er aktivt, vil tilsvarende område i kroppen give reaktion.

Nervesystemet i øre-akupunktur

Ligesom akupunkturen benytter øre-akupunktur sig af forskellige nervebaserede systemer – heriblandt forbindelser til de tolv hjernenerver, som har direkte eller indirekte forbindelse til øret. Nervesignaler fra forskellige steder i hjernen (den forlængede marv, pons og mesenchephalon) menes alle at have forbindelse til øret. Især den store ansigtsnerve (trigenimusnerven) har forgreninger ud til øret, som derved har indvirkning på mange af kroppens funktioner.

Øre-akupunktur og WHO “Verdenssundhedsorganisationen”

I dag findes der to hovedgrene inden for øre-akupunktur; den franske og den kinesiske. Den franske øre-akupunktur “Auriculoterapi” blev udviklet af den franske læge, Poul Nogier og er i dag godkendt som videnskabelig behandlingsmetode af WHO.

Brug af punktsøger

Den franske øre-akupunktur er også kendetegnet ved pulsregistrering og punktsøgning med særligt frekvensapparatur. Punkt-søgeren måler hudens reaktion på svag stimulation af strøm, som derefter kan registreres med punktsøgeren.

Når en præcis diagnosticering er foretaget, sættes akupunkturnåle eller små engangsnåle (permanåle) i ørets punkter. Desuden stimuleres specifikke områder på øret, som årsagsbehandling ved brug af laser og frekvensterapi.

Pulsen som løgnedetektor (VAS)

Ved pulsregistrering benyttes håndleddets arterie (arterie radialis). Terapeuten udnytter reflekssignaler i arteriens udvidende og sammentrækkende reaktion (amplitude). Metoden kaldes også VAS (vaskulær = kar – autonom signal). Denne reaktion kan sammenlignes med en løgnedetektor, der fortæller terapeuten, om klientens krop giver gensvar eller ej. Samlet set kaldes puls-registrering, brug af frekvenser, farver og fødevaretest “Auriculomedicin”, idet terapeuten leder efter årsager til sygdommen og spørger klientens krop om respons.

Virkningen af øre-akupunktur

Øre-akupunktur er i særdeleshed kendt for sine egenskaber i forbindelse med smerteterapi og afvænning. Den har dog også vist sin værdi ved psykiske- og kognitive problemstillinger. I klinikken benyttes øre-akpunkturen også til kropskorrektion ud fra posturologiske principper (se afsnittet om Posturologi).

Øre-akupunktur

HAR DU SPØRGSMÅL, ER DU VELKOMMEN TIL AT SKRIVE EN BESKED TIL OS VIA KONTAKTFORMULAR ELLER PÅ VORES FACEBOOK SIDE

  Dit navn (skal udfyldes)

  Din e-mail (skal udfyldes)

  Emne

  Ønsker du en opringning? Husk dit telefonnummer

  Din besked

  Ønsker du nyhedsbrev?
  JaNej

  Kontrolspørgsmål (Anti-spam)

  This message is only visible to admins:
  Unable to display Facebook posts

  Error: This IP can't make requests for that application.
  Type: OAuthException
  Code: 190
  Click here to Troubleshoot.