86 29 14 65 .......SMS: 22 54 10 50

MOXA HISTORISK SET

Moxa-terapi er mindst 5000 år gammel og går hånd i hånd med akupunkturens udvikling. Oprindelig blev varmeterapi brugt i landområder der var kolde. Her varmede man sten op, pakkede det ind i skind og lagde det på områder af kroppen, som var ramt af kulde. Moxa blev ligesom akupunkturen udviklet og gennem tiden blev håndværket forfinet.

Moxa nævnes i den ”Gule Kejsers Klassiker” og hører ind under klassisk kinesisk medicin, hvor urten bynke bliver brugt til behandling. Moxa spiller en vigtig rolle i behandlingssystemer i Kina, Japan, Korea, Vietnam, Tibet og Mongoliet. I Japan er der skoler, hvor der udelukkende benyttes moxa til behandling af alle typer sygdomme på linie med akupunktur.

Moxa giver energi

Bian Que (fl. ca. 500 f.Kr.) er en af de mest berømte læger i den kinesiske oldtid og han var specialist i moxa. Bian Que hævdede, at moxa kunne tilføre ny energi til kroppen og kunne behandle både overskud (fx feber og indre varme) og underskud (fx kulde og træthed) i kroppen. Han frarådede brugen af akupunktur hos en allerede svag patient, idet han mente, nålens virkning ville lække for meget energi.

Moxa er derfor en blid måde at stimulere kroppens helbredende kræfter. I de senere år har undersøgelser vist, at moxa har en bølgelænge i det infrarøde spektrum. Dette er måske årsagen til, dens fremragende effekt mod en lang række sygdomme.

Moxa typer

Moxa kan bruges indirekte med en moxa-stav på en akupunkturnål, eller ved at brænde direkte på huden med små moxa-kegler, nogle på størrelse med et riskorn, andre igen på størrelse med en fem krone. Der findes også specielle containere, som kan dække et større område på kroppen.

Moxa og behandling

Moxa har vist sig at være særlig effektiv til behandling af både akutte- og kroniske problemer. Hos Aku-zonen bruges Moxa til at varme små områder på kroppens akupunkturpunkter med den hensigt, at stimulere blodcirkulation (blod og Qi “ilt”). Moxa er fremragende til at opløse kulde og fugt i kroppen på grund af sin varmende effekt.

Moxa kan anvendes ved fx gigtsmerter i leddene, kolde hænder og fødder, muskelsmerter og styrkelse af immunforsvar. Desuden har Moxa en afspændende effekt på psyken.

HAR DU SPØRGSMÅL, ER DU VELKOMMEN TIL AT SKRIVE EN BESKED TIL OS VIA KONTAKTFORMULAR ELLER PÅ VORES FACEBOOK SIDE

  Dit navn (skal udfyldes)

  Din e-mail (skal udfyldes)

  Emne

  Ønsker du en opringning? Husk dit telefonnummer

  Din besked

  Ønsker du nyhedsbrev?
  JaNej

  Kontrolspørgsmål (Anti-spam)

  This message is only visible to admins:
  Unable to display Facebook posts

  Error: Unsupported get request. Object with ID '886311901474875' does not exist, cannot be loaded due to missing permissions, or does not support this operation. Please read the Graph API documentation at https://developers.facebook.com/docs/graph-api
  Type: GraphMethodException
  Code: 100
  Subcode: 33
  Click here to Troubleshoot.