86 29 14 65 .......SMS: 22 54 10 50

CUPPING, OGSÅ KALDET VACUMTERAPI

Cupping er en gammel terapi-metode. Forskellige gamle kulturer, heriblandt indianere, har brugt udhulet horn fra dyr, knogler, bambus og muslingeskaller til at rense bid, slag, infektioner og hudlæsioner på kroppen. Disse metoder strækker sig sandsynligvis mindst 3000 år tilbage før vores tidsregning.

Mange af disse teknikker bruges stadig i dag, som en metode til helbredelse. Datidens healere og shamaner har også brugt Cupping til at trække onde ånder ud af kroppen for at balancere psyken.

Desværre er mange af disse former for helbredelse gået tabt, idet deres oprindelige kulturer er blevet udryddet.

Cupping – en familietradition

Kvindelige healere i lokalsamfund verden over praktiserede Cupping, der ofte gik i arv fra mester til lærling eller blev brugt, som en familietradition. Tværkulturelle studier viser, at kvinder repræsenterede en vigtig kilde og indflydelse som healere i mange kulturer både i Europa, Afrika og Asien. I det trettende århundrede begyndte universiteter, især de biomedicinsk fakulteter, at udstøde kvinder, idet den medicinske behandling tog mere form mod videnskab og alt andet, der ikke kunne redegøres for, blev erklæret som heksekunst.

I midten af 1800-tallet var den vestlige medicin så udbredt i samfundet, at dens videnskabelige definering af kroppen var i modstrid med behandling af kroppen udefra på huden med fx. Cupping. Fordi Cupping, sammen med mange andre holistisk metoder, var en overfladebehandling, kom den i konflikt med den nye biomedicinske paradigme, der bevægede sig væk fra den personlige kontakt og holistiske tankegang.

Cupping i Kina

I dag findes Cupping, som en folkemedicin, i flere områder i verden. Kina er det land, som nok har leveret den største mængde klinisk data om Cupping. Gennem en årrække er der blevet foretaget omfattende forskning på hospitaler, der udøver Traditionel kinesisk medicin (TCM). Derfor kan den terapeutiske værdi af Cupping siges at være veldokumenteret gennem flere tusinde års udøvelse.
Sammen med fortidens læring har nutidens kliniske erfaring bevist, at Cupping er yderst relevant i behandlingen af mange forskellige lidelser.

Behandling med Cupping

Hos Aku-zonen udføres Cupping med henblik på at stimulere lymfe- og immunsystemet, løsne myoser i musklerne, afhjælpe psykisk spændinger, balancere varme og kulde og stivhed i kroppen, tarmproblemer samt afhjælpe kroniske smerter fra slag og traumer.

Cupping

HAR DU SPØRGSMÅL, ER DU VELKOMMEN TIL AT SKRIVE EN BESKED TIL OS VIA KONTAKTFORMULAR ELLER PÅ VORES FACEBOOK SIDE

  Dit navn (skal udfyldes)

  Din e-mail (skal udfyldes)

  Emne

  Ønsker du en opringning? Husk dit telefonnummer

  Din besked

  Ønsker du nyhedsbrev?
  JaNej

  Kontrolspørgsmål (Anti-spam)

  This message is only visible to admins:
  Unable to display Facebook posts

  Error: This IP can't make requests for that application.
  Type: OAuthException
  Code: 190
  Click here to Troubleshoot.