86 29 14 65 .......SMS: 22 54 10 50

AKUPUNKTUR ÅRHUS

Akupunktur er en del af den klassiske kinesiske medicin, der også inkluderer; cupping, moxa, led og muskelterapi, kost, livstil og fysiske øvelser. Desuden har filosofier fra både taoismen, konfusianisme, diverse shamanistiske retninger og buddistisk tankegang præget måden at opfatte mennesket på.

Der er delte meninger om hvor gammel akupunkturen er. Konservative historiker siger mellem 2500 – 3000 år B.C. mens andre historiker mener at det startede i den yngre stenalder mindst 5000 år B.C. Akupunkturen udviklede sig med stor sikkerhed ud fra brug af sten (biansten) til at prikke hul på bylder og sår. Man kunne kalde det datidens kirugi og blev gradvist udviklet i takt med forfinede metoder og praksis. Det er først i årene ca. 500 B.C. at metal nålene og specielle redskaber blev introduceret ud fra de stenredskaber man allerede kendte til.

Indtil da var det tynde sten “nåle” skæreredskaber og prikredskaber til forskellige typer af åreladning og sofistikeret nåleteknikker til behandling af sener, muskler og knogler. Akupunkturpunkternes placering har udviklet sig i takt med anatomisk og fysiologisk viden fra utallige dissekering af lig og forsøg med både døde lig og levende mennesker.

Findes der meridianer?

I dag er der desværre sneget sig en misforståelse ind at der findes usynlige “energi-baner” i kroppen. Denne misforståelse bunder i en oversættelsesfejl hvor ordet Jing-Mai er oversat til meridianer, der betyder en linie, men i virkeligheden betyder det “blodkar” eller neurovaskulær blodkar.

Moderne viden bekræfter at akupunktur bla. stimulerer neurovaskulær bundter (vene, arterie, nerve og lymfekar) hvor stoffet adenosin bla. spiller en rolle i virkningen af fx. nåleindstik. Derfor virker akupunktur primært på blodkredsløbet, for at kunne igangsætte optagelse af næring, ilt, fjerne staser og spændinger i et givent væv. Således er der ikke langt fra den oprindelige tankegang omkring blodkarssystemet og den moderne opfattelse af akupunkturens virkemidler.

Yin og Yang i akupunktur

I klassisk kinesisk medicin forklares ubalancer ved hjælp af begrebet Yin & Yang. Yin & Yang repræsenterer bla. modsætningsforhold som kulde & varme, indre & ydre og overskud & underskud. Disse forhold kaldes de 8 principper. Desuden er viden om de 6 niveauer en teoretisk og praktisk model til at forklare sygdommens opståen. De 6 niveauer benyttes, som en standard for, hvordan mennesket interagerer i verden, universet og i dets indre og ydre liv. Viden om disse forhold, brugen af puls-diagnose og krops-observation, gør det muligt for akupunktøren at tilpasse behandlingen til den enkeltes unikke situation.

Virkning af akupunktur

Følelsen af indstikket “de Qi” (neurovaskulær reaktion) fremkalder ofte en vekselvirkning mellem rislende, stikkende, vandrende, kølende og varmende fornemmelse i og omkring nålen.

Nogle oplever det, som let strømlignende fornemmelser ned langs arme, ben eller kroppen efterfulgt af en dyb afslappelse. Filosofien er, at med mindre smerter, slapper kroppen bedre af og des bedre kan kroppen også regenere efterfølgende.

Anerkendelse af akupunktur

Akupunktur er en af de mest udbredte og anerkendte alternative behandlingsformer i Vesten i dag. Rigtig mange danskere vælger at få akupunktur – en del efter at lægevidenskaben har opgivet at helbrede dem.

I dag anerkender verdenssundhedsorganisationen WHO akupunktur, som effektiv behandlingsform til bl.a. smerter og en lang række sygdomme. Akupunktur medvirker således til at bygge bro mellem østlig og vestlig lægevidenskab – til gavn for begge parter og ikke mindst deres patienter.

Vi tilbyder akupunktur-behandling på vores klinik i Århus. Læs mere om vores behandlinger her.

Kontakt os

Akupunktur er en kraftfuld behandlingsform, der har vist sig at hjælpe mange mennesker med at lindre smerter, forbedre deres velbefindende og styrke deres immunforsvar. Hvis du ønsker at opleve fordelene ved akupunktur, så står vi klar til at hjælpe dig hos aku-zonen.

Kontakt os i dag for at bestille en tid eller stil spørgsmål om vores behandlinger. Ring til os på 86 29 14 65, eller udfyld vores kontaktformular, hvis du ønsker at sende os en besked online. Du kan også kontakte os via vores Facebook side. Vi glæder os til at høre fra dig!

  Dit navn (skal udfyldes)

  Din e-mail (skal udfyldes)

  Emne

  Ønsker du en opringning? Husk dit telefonnummer

  Din besked

  Ønsker du nyhedsbrev?
  JaNej

  Kontrolspørgsmål (Anti-spam)

  This message is only visible to admins:
  Unable to display Facebook posts

  Error: This IP can't make requests for that application.
  Type: OAuthException
  Code: 190
  Click here to Troubleshoot.