86 29 14 65 .......SMS: 22 54 10 50

Akupunktur mod hjerteflimmer

Hjerteflimmer er en situation, hvor hjertet “flimrer” dvs trækker sig for hurtigt og uregelmæssigt sammen. Hjerteflimmer optræder i to former: Atrieflimmer (forkammerflimmer) og ventrikelflimmer (hjertekammerflimmer). Sidstnævnte er livstruende og kræver omgående lægelig behandling.

Atrieflimren

Denne type for hjerteflimrmer er den hyppigste hjerterytmeforstyrrelse i den vestlige verden. Årsagen til atrieflimmer kan være sygdomme i hjertets klapper, følgetilstande efter en blodprop, men også levevis, som et stort alkoholforbrug, kan give atrieflimmer. Desuden ses også hjerteflimmer ved ekstrem fysisk eller psykisk påvirkning, samt kronisk hoste. Yderligere ses atrieflimmer ofte ved højt stofskifte.

Sygdommens hyppighed er stigende, og atrieflimmer er forbundet med en række symptomer og alvorlige komplikationer, der medfører en fordoblet dødelighed – uanset udløsende årsag. De hyppigste komplikationer er hjertesvigt og blodprop i hjernen. Det er dog kun hos en mindre del af alle patienter, man finder en forklaring på atrieflimmer.

Andre symptomer på hjerteflimmer

Angstlignende symptomer og social angst, hjertesmerter og uro er også udbredte symptomer. Hyperventilation kan også opstå som en følge af hjerteflimren.

Baggrund for artrieflimren

Normalt starter et hjerteslag i sinusknuden. Herfra udbredes en elektrisk puls over forkamrene og via AV-knuden til hjertets hovedkamre (ventriklerne). Ved Atrieflimmer er impulsen i hjertets forkamre uregelmæssig. Dette medfører en række hurtige sammentrækninger af forkamrene, hvoraf nogle ledes til selve hjertekamrene.

Typisk får man en uregelmæssig og oftest øget frekvens i sammentrækningen af hjertekamrene, som så giver en hurtig og uregelmæssig puls. Atrieflimren medfører, at hjertet ikke pumper ordentligt. Trods dette er forståelsen af mekanismerne bag atrieflimren dårlige og udvikling af diagnostik og behandling af sygdommen har været langsom sammenlignet med andre områder inden for hjertesygdomme.

Traditionel behandling af atrieflimren

Atrieflimmer behandles oftest med pulsnedsættende medicin og betablokkere. Nogle har behov for blodfortyndende medicin, da længerevarende anfald (over 2 døgn) øger faren for blodpropper, idet forkamrene ikke tømmes 100 % under flimmer.

Herved opstår muligheden for at blodet klumper sig sammen. Man kan også prøve at støde hjertet tilbage i normal sinusrytme med en såkaldt DC-konvertering (DC = direct current – jævnstrøm), der foregår under fuld bedøvelse og er total smertefri.

Hvis man har mange tilbagefald og atrieflimmer bliver kronisk, kan man få foretaget en såkaldt ablation. Dette er et indgreb, hvor man via et kateter indsat i lysken forsøger at brænde udvalgte ledningsbundter over i hjertemusklen med lav-frekvente radiobølger. Dette er en forholdsvis ny metode, der har en god succesrate.

Andre metoder – akupunktur

Akupunktur har vist sig at have effekt på nogle typer af artrieflimmer. Især de stressrelaterede problemer, der giver hjerteflimmer, har akupunktur vist sig at have stor virkning på.

Meditation og afspænding af sindet har også vist sig at have en stor effekt på hjertets muskulatur og hjerterytmen. Akupunkturens virkning er forårsaget af udskillelsen af adenosin, der frigivesved nålesindstik og for blodkarene til at slappe af.

HAR DU SPØRGSMÅL, ER DU VELKOMMEN TIL AT SKRIVE EN BESKED TIL OS VIA KONTAKTFORMULAR ELLER PÅ VORES FACEBOOK SIDE

  Dit navn (skal udfyldes)

  Din e-mail (skal udfyldes)

  Emne

  Ønsker du en opringning? Husk dit telefonnummer

  Din besked

  Ønsker du nyhedsbrev?
  JaNej

  Kontrolspørgsmål (Anti-spam)

  This message is only visible to admins:
  Unable to display Facebook posts

  Error: This IP can't make requests for that application.
  Type: OAuthException
  Code: 190
  Click here to Troubleshoot.