86 29 14 65 .......SMS: 22 54 10 50

Akupunktur mod barnløshed

Vores forplantningsevne er presset på flere og flere punkter. Mange par udskyder forsøg på at blive gravide, danske mænds sædkvalitet er ikke god, kvinder bliver ældre før de tænker på at blive gravide. Kønsrollerne har ændret sig, der lever flere singler end nogensinde før, på forskellig vis vælger mange kvinder derfor at tage sagen i egen hånd. Behovet for behandling med kunstig befrugtning stiger og fødselstallet falder. Fertilitetsklinikkerne har kronede dage og sexlivet er ved at være en saga blot når det handler om fertilitet. Spørgsmålet er om vi efterhånden skal overlade befrugtningen til fertilitetsklinikkerne?

Hvis i ønsker at få hjælp til hvordan man kan blive gravid på god gammeldags maner skal i læse videre. Det vil sige at i har forsøgt at får barn men det er ikke lykkes. I er blevet testet, hvor kvindens æg er normal, det samme er mandens sæd. I har muligvis også være igennem et fertilitetsprogram uden resultat.
I er trætte af undersøgelser og hormonbehandlinger hvor kvinden mere er blivet en fødemaskine og manden et føl der blot levere varen. Det vil sige, det at få et barn efterhånden er reduceret til et praktisk projekt end en reel ”gave” skabt i kærlighed og respekt. Ønsker i at tage sagen i egen hånd og prøve ad naturlig vej, der virker akupunktur rigtig godt, som et supplement. Der findes dokumentation hvor akupunktur og videnskabelig fertilitetsbehandling går hånd i hånd, men den del praktiserer jeg ikke.

Hvad kan manden gøre ved dårlig sædkvalitet

Såfremt der ikke er skader eller andre arvelige problemer med testiklerne og hormonsystemet kan mandens sædkvalitet gøres rigtig meget bedre med ændret livstil, som inkluderer motion, kostændring, nedsættelse af forskellige former for stress. Her er en liste til hvad du selv kan gøre.

Forstå din sædkvalitet

Ca. 45 – 80% af sædvæsken består af sekret fra sædblæren.Ca. 10 – 30 % er prostatasekret og ses som den mælkehvide farve, sekretet er basisk. Pre-sæd, den klare væske udgør 2 – 5% , det er et basisk rense og smørevæske, som sikre mod skedens sure miljø. Den frugtbare sperm og væske fra testiklerne udgør kun omkring 5% og består af hormoner, vitaminer, mineraler, fructose, enzymer, kolesterol, fedt, samt mange ukendte funtioner og varierer efter livsstil.
Dannelsen af sperm og sæd sker konstant, men selve spermdannelsen i testiklerne tar op til 75 dage plus 3 ugers modning i bitestiklerne inden de er fuld udviklet. Derfor er det vigtigt ikke at overdrive mængden af udløsninger hvis du ønsker at gøre din kvinde gravid. Diverse byggesten til dannelse af sperm er en kompleks størrelse men de kræver den rette næring.

Boost din sæd og sperm med kost

 • Rød grape, røde druer, granatæbler, banan, ananas, mango, figner
 • Broccoli, hvidkål, gulerod
 • Hvedegræs juice, byggræs juice
 • Æg
 • Koldpressset Olivenolie
 • Miso (især fra ris, byg og soja)
 • Tørret shitake svampe og champion
 • Tørret te blade, især Oolong te, grøn te
 • Okseteak, hakkebøf, kogt torsk
 • Valnødder, mandler, solsikkekerner, peanuts, græskarkerner, chokolade
 • Torskerovn, østers, blåmuslinger, fede fisk
 • Vitaminer, mineraler og diverse kosttilskud af urter
 • D-vitamin, Omega 3 fedtsyre, C-vitamin, Zink, Magnesium, Bio-Selen, Q 10, Carnitin, L-arginine, Pycnogenol, Ginsing, kanel, gingo biloba, gojibær, nelliker, kardemomme mv.

Cardio-træning

Motion er generelt vigtig for en almen sundhed, men god cadiotræning med lidt vægttræning – 5 min hver dag på fuld skrue øger blodcirkulation og øger mængden og dannelsen af testoteron, som er vigtig for udvikling af god sperm. Vinterbadning øger niveauet af endorfiner i kroppen og øger blodcirkulation i testiklerne, som viser sig at påvirke dit testoteron.

Spermkiller

Hvis du vil booste din sædkvalitet, så skal du undgår rygning, der kan ødelægge spermens DNA. Alkohol i overdreven mægder, diverse kemikalier såsom tandpasta med triclosan, og muligvis også østrogenlignende stoffer i diverse kosmetikprodukter og solcremer. Hvis du er overvægtig, kan et forhøjet østogenniveau i kroppen forhindre dannelsen af sperm. Undgå for mange kager og slik. Overdreven sexaktivitet og porno hvor du mister for meget sæd. For meget varme omkring testiklerne, sauna og tætsiddende bukser hvor der ikke er naturlig ventilation af testiklerne. Muligvis stråling fra mobiltelefoner har en indvirkning på sædkvaliteten.

Hvis du er interesseret i et foredraget “Første hjælp for mænd” kan du læse videre her…

Hvad kan kvinden gøre

Såfremt der ikke er skader på æggestokkene, livmoder og andre hormonelle eller arvelige komponenter indvolvet så kan kvinden gøre rigtig meget selv for at fremme fertiliteten. Her gælder det også livstil og ikke mindst alder. Med stigende alder mindskes en kvindes chancer for at blive gravid, mens risikoen for ufrivillig abort eller misdannelser hos barnet øges. I kinesisk medicin har alder også betydning, men ikke så stor betydning som i vestlig medicin. Hver aldersgruppe kræver speciel behandling. Det vil sige jo ældre kvinden bliver jo mere specialiseret skal kost og livstil være.

Forstå dine hormoner og cyklus

Ægcellerne ligger allerede i æggestokkene, når en pige fødes, men i en umoden form. Fra ægcellen er dannet i fosterstadiet og til den er moden, kan der gå årtier. Kvinden er principielt frugtbar når hun stater med at have menstruation og allerede i den periode er der mange æg gået til.

Æggenes modningsproces er en kompliceret proces med mange stadier, og foreløbig har forskerne kun fået et indblik i det allertidligste udviklingstrin i æggenes modningsproces. Én af de gåder, som forskerne håber på at løse er, hvorfor der kun er ét æg, der når at blive modnet i en menstruationscyklus. For hver cyklus er der nemlig mere end 20 æg, der påbegynder modningsprocessen, men af alle disse æg er der kun ét, der bliver færdigudviklet, og det store spørgsmål er så, hvorfor det netop er dette æg, der slipper igennem nåleøjet, mens alle de andre æg går til grunde. Den modne ægcelle, som sendes af sted ved ægløsningen, adskiller sig fra alle andre af kroppens celler ved kun at indeholde ét sæt kromosomer, vores arvemasse, hvor alle andre indeholder et dobbeltsæt, altså to af hvert kromosom. Som det sidste trin inden ægcellen er klar, fuldføres den deling, hvor de dobbelte kromosomer splittes op og ægcellen tager sit ene sæt med på sin vej mod sædcellen, som ligeledes kun indeholder et sæt fra faderen. Smelter æg- og sædcelle sammen ved befrugtningen, dannes igen et dobbelt sæt kromosomer, med et fra far og et fra mor.

Problemet ligger sandsynligvis i den sidste deling af ægcellen, hvor kromosomerne deles op. Dette holdes sammen af særlige proteiner kaldes cohesiner og det er disse der bliver færre af jo ældre kvinden bliver.

Superfood til kvinder der vil være gravide

 • Rød grape, røde druer, granatæbler, banan, ananas, mango, figner
 • Aspares, Broccoli, blomkål, gulerod, porrer, spinat, tomat
 • Hvedegræs juice
 • Æg, bøffel mossarella ost
 • Koldpressset Olivenolie, smør
 • Miso (især fra ris, byg og soja)
 • Tofu
 • Tang
 • Tørret shitake svampe og champion
 • Tørret te blade, især Oolong te, grøn te, matcha te
 • Okseteak, lam, kogt torsk, makrel, sardiner
 • Valnødder, mandler, solsikkekerner, chiafrø, græskarkerner, kikærter
 • Torskerovn, østers, blåmuslinger, fede fisk
 • Kamut, havre
 • Vitaminer, mineraler og diverse kosttilskud af urter
 • D-vitamin, Omega 3 fedtsyre, B-vitamin, B-6 vitamin, B-12 vitamin,
 • Folinsyre, C-vitamin, Zink, Magnesium, Bio-Selen, Carnitin, L-arginine,
 • Ginsing, kanel, gojibær, nelliker, kardemomme, Bipollen, propolis, geleroyal, rå honning

Gode tips til din kvindens fertilitet

Hvis du vil booste din fertilitet, så skal du undgår rygning, alkohol i overdreven mægder, diverse kemikalier såsom tandpasta med triclosan, fisk i for store mængder pga. tungmetaller, det samme med uøkologisk kød, pga. forhøjet mængder af antibiotika og medicincinrester. Hvis du er overvægtig, så undgå for mange kager, slik og andre usunde fedt og sukker bomber. Overdreven sexaktivitet, diverse streesfaktorer og ikke mindst at din menstruationscylus er regelmæssig.

Hvad gør man i kinesisk medicin?

I kinesisk medicin tager man udgangspunkt i hvordan hele kroppen fungerer og ikke så meget i hvad det konkrete problem er. Symptomerne er på en måde de vigtigste, da de fortæller om problemstillinger der kan forbedres således at kroppen finder sin egen balance igen.

Fx. de fleste kvinder der har været i intensiv fertilitetsbehandling har ofte kolde hænder og fødder, er overophedet og har større eller mindre svedeture. Alle disse symptomer er signaler der er værd at tage højde selvom det umiddelbart ikke har direkte forbindelse til dårlig fertilitet. Det samme gør sig gældende for manden.

Behandling med akupunktur samt diverse kosttilskud har en god effekt på at fremme chancerne for at blive gravid og forbedre mandens sædkvalitet.
Man skal regne med en til seks måneders behandling alt efter problemstillingen.

HAR DU SPØRGSMÅL, ER DU VELKOMMEN TIL AT SKRIVE EN BESKED TIL OS VIA KONTAKTFORMULAR ELLER PÅ VORES FACEBOOK SIDE

  Dit navn (skal udfyldes)

  Din e-mail (skal udfyldes)

  Emne

  Ønsker du en opringning? Husk dit telefonnummer

  Din besked

  Ønsker du nyhedsbrev?
  JaNej

  Kontrolspørgsmål (Anti-spam)

  This message is only visible to admins:
  Unable to display Facebook posts

  Error: This IP can't make requests for that application.
  Type: OAuthException
  Code: 190
  Click here to Troubleshoot.